BOX

Az ökölvívást senkinek nem kell bemutatni, egyike az úgynevezett klasszikus küzdősportoknak, melynek gyökerei egészen az i.e. 5 évezredig nyúlnak vissza. Annak ellenére, hogy a küzdő felek egyetlen eszköze az ököl, a box rendkívül összetett sport, mely az egész testet dolgoztatja. Közel sem merül ki abban a képességben, hogy gyors és nagy erejű ütéseket tudjunk az ellenfélre mérni, a védekezésnek, távolságtartásnak, elhajolásnak pontosan ugyanakkora szerep jut, megkerülhetetlen a kiváló állóképesség és a nagyfokú koncentráció képessége. Ebből adódóan a legtehetségesebbeknek is minimum évekbe telik, mire valóban magas szinten tudják űzni ezt az ősi sportot.

Komplexitásából adódóan kiválóan alkalmas arra, hogy valamennyi izomcsoportot egységesen erősítse és fejlessze, javítja a gyorsaságot, robbanékonyságot, az állóképességet és fejleszti az összpontosítás képességét is. Mint minden intenzív mozgásforma, a box is jelentős stresszoldó hatással rendelkezik, szabályozott keretek között segít levezetni a felgyülemlett energiákat és agressziót.

Az edzés lényegében három fő részre osztható, bázisát a minél alaposabb, és ami még fontosabb, fokozatos bemelegítés jelenti. Ez történhet futással, ugrálókötelezéssel, szökdeléssel, nyújtógyakorlatokkal, a lényeg, hogy az izmok maradéktalanul átmelegedjenek. A második alapfázis a technikai gyakorlatoké, mely többek között az ütés erejének, technikájának, sebességének és ritmusának fejlesztéséről szól, a legkülönfélébb segédeszközök bevonásával. A harmadik szakasz maga a küzdelem, ami az addig tanultak gyakorlati alkalmazásának legjobb fokmérője.

Edzőink:

Nagy Bálint

1992-ben, 14 évesen ismerkedett meg az ökölvívással, majd öt éven keresztül a Vasas SC színeiben versenyzett. Oktatással 2013 óta foglalkozik, gyerekekkel és felnőttekkel is egyaránt, akár hobbiszinten kóstolna bele valaki a sportba, akár versenyre való felkészítés a cél.

LOKÁR MÁRK

Tizedik éve foglalkozom ökölvívással, és nyolcadik éve versenyszerűen is a Vasas SC színeiben. Utánpótlás korosztályban magyarbajnoki címig, felnőttbe eddig többször magyar bajnoki éremig sikerült jutnom.
Célom világversenyről egyszer vagy lehetőségeimhez mérten minél többször éremmel hazatérni ezzel öregbíteni a magyar ökölvívás hírnevét. Az ökölvívásban találtam meg a számításaimat, és rengeteget köszönhetek az ökölvívó sportnak és ezen belül az edzőimnek az élethez való hozzáállásban és a jellemem fejlődésében.

Órarend>>

60.000

KALÓRIA ÉG EL NAPONTA

99.8%

A TELJESÍTMÉNYÜNK

469

EMBER EDZ NÁLUNK

MARADJUNK KAPCSOLATBAN

FIGYELEM! AZ ÓRÁKRA CSAK ÉRVÉNYES TAGSÁG ESETÉN LEHETSÉGES AZ OLDALUNKON KERESZTÜL JELENTKEZNI! AMENNYIBEN MÉG NEM RENDELKEZEL ÉRVÉNYES TAGSÁGIVAL VAGY BÉRLETTEL, KÉRJÜK VEDD FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT AKÁR SZEMÉLYESEN, AKÁR TELEFONON, FACEBOOK-ON, VAGY EMAILBEN!